неділя, 20 січня 2013 р.

1.449. Присканці (оладки) з яблуками

У теплому молоці розчиняють цукор, сіль, дріжджі, додають борошно, яйця й перемішують до утворення однорідної маси. У тісто додають яблука, обчищені та нарізані скибочками, перемішують, дають тісту підійти, а потім смажать.
Подають присканці зі сметаною, або варенням, або медом.



Брутто, грамів
Нетто,
грамів
Борошно пшеничне
68
68
Молоко
65
65
Яйця
¼ шт.
10
Дріжджі
2
2
Цукор
2
2
Яблука свіжі
43
30
Олія
10
10
Маса смажених присканців
-
150
Сметана
30
30
або варення
30
30
або мед
30
30
Вихід
-
180

пʼятниця, 18 січня 2013 р.

1.387. Заправа фруктова

До заправи №1.384 додають мед і лимонний сік. Лимонну цедру подрібнюють, обпарюють і кладуть у заправу. Використовують для фруктових салатів.


Брутто, грам
Нетто, грам
Заправа для салатів №1.384
-
790
Мед
161
160
Лимони
119
50
Вихід
-
1000