неділя, 20 січня 2013 р.

1.450. Локшина домашня

У холодну воду вводять сирі яйця, сіль, перемішують, додають борошно (вищий сорт) і замішують круте тісто, яке витримують 20-30 хвилин для набухання клейковини. Шматки тіста кладуть на стіл посипаний борошном і розкочують на пласти завтовшки 1-1,5 мм. Пересипані борошном пласти тіста складають один на одний, нарізують їх на смужки не ширше як 35-45 мм, які в свою чергу ріжуть упоперек смужками на ширше як 3-4 мм або соломкою.
Локшину розкладають на посипані борошном столи шаром не більше як 10 мм і підсушують 2-3 години.

 


Брутто, грамів
Нетто, грамів
Борошно пшеничне
875
875
Борошно на підпилення
60
60
Яйця
6 шт.
250
Вода
175
175
Сіль
25
25
Вихід підсушеної локшини
-
1000

1.449. Присканці (оладки) з яблуками

У теплому молоці розчиняють цукор, сіль, дріжджі, додають борошно, яйця й перемішують до утворення однорідної маси. У тісто додають яблука, обчищені та нарізані скибочками, перемішують, дають тісту підійти, а потім смажать.
Подають присканці зі сметаною, або варенням, або медом.



Брутто, грамів
Нетто,
грамів
Борошно пшеничне
68
68
Молоко
65
65
Яйця
¼ шт.
10
Дріжджі
2
2
Цукор
2
2
Яблука свіжі
43
30
Олія
10
10
Маса смажених присканців
-
150
Сметана
30
30
або варення
30
30
або мед
30
30
Вихід
-
180