Українська кухня

Борщ, юшка, смаженина. Страви й напитки. Вареники, галушки та пампушки. Хліб, тісто, пиріжки. Повидла та варення. Сало та горілка.

пʼятниця, 29 червня 2007 р.

До борщів та юшок


58. Потапці до кулешиків

59. Грінки з гречаної каші

60. Гречана каша до борщу

61. Пшоняна каша до борщу

62. Галушки звичайні (до юшок)

63. Пизи до борщу

64. Пиріжки з грибами (до юшок)

65. Пиріжки з рижом (до юшок)

66. Пиріжки пісні

67. Галушки картопляні (до юшок)

68. Вушки (до юшок)

69. Пиріжки (до юшок)

70. 3акришка

71. Налисники з гречаною кашою до борщу

72. Налисники з пшоняною кашою до борщу



З. Клиновецька
"Страви й напитки на Україні"
Київ-Львів 1913 р.


____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.
Опубліковано Володимир Яблонський о 17:26
Мітки: борщ, борщі, до борщів та юшок, юшка, юшки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Новіша публікація Старіша публікація Головна сторінка
Підписатися на: Дописати коментарі (Atom)

Шукати в цьому блозі

Сторінки

  • Головна сторінка

Мітки

закуска (172) риба (83) страви з борошна сиру (75) закуски (66) м'ясо (61) настоянки (59) горілка (53) каші та бабки (51) вареники (49) салат (49) гриби (46) пироги (45) солодкі страви (45) варення (42) борщ (41) юшка (41) пиріг (40) картопля (35) каша (33) коржики (27) ковбаса (26) страви з м'яса (26) печиво (25) пиріжки (25) смаженина (25) галушки (24) капуста (24) свинина (21) страви з овочів (21) сир (20) оселедець (18) паска (18) яйця (18) сироп (17) соковик (17) хліб (17) квас (16) паски (16) цукерки (16) драглі (15) перелік страв (14) повидло (14) булочки (13) печінка (13) булки (12) тісто (12) фарш (12) мандрики (11) папушник (11) рис (11) пряники (10) сало (10) курка (8) медяники (8) пиво (8) марципани (7) пампушки (7) тісто для вареників (7) борщі (6) солодке тісто (6) українська кухня (6) перші страви (5) куліш (2) холодні страви (2) юшки (2) салати (1) страви української кухні (1)

Популярні публікації

  • З. Клиновецька
    Страви й напитки на Україні   Київ-Львів 1913 р. Klynovets'ka, Z. Stravy i napytky na Ukraini  (Food and Drink of the Ukraine). ...
  • 662. Калганівка
    Беруть добру горілку і настоюють на калгані. З. Клиновецька Страви й напитки на Україні Київ-Львів 1913 р.
  • Українська кухня. Перелік страв та напоїв
    Стародавні рецепти української кухні З. Клиновецька Страви й напитки на Україні Київ-Львів 1913 р. Сучасні рецепти української кухні ...
  • 1.105. Борщ по-бахмацьки
    У киплячий бульйон закладають попередньо підготовлені квасолю, відварену до напівготовності, та сухофрукти (змочені, промиті й нарізані) і ...
  • Галушки
    Галушки готують з різних продуктів  - з борошна, манних крупів, сиру, картоплі, м’яса, тощо. Для галушок тісто розкочують на пласт завтовшк...
  • Українська кухня. Закуски.
    Закуски з баклажанів, помідорів та перцю Закуски з молока та сиру Закуски з м’яса, сала, печінки Закуски з овочів та грибів З...
  • РОЗДІЛ І. Борщі та юшки.
    1. Сирівець на борщ. 2. Буряковий квас на борщ. 3. Борщ гетьманський. 4. Борщ волинський 5. Борщ чернігівський 6. Борщ кубанс...
  • Старокраєва Домашня Кухня
    Звичайний росіл Макаран до росолу Клюски француські до росолу в інший спосіб Перловий клеїк на росолі Фасолева зупа Зупа зі шпінату Зу...
  • 1.73. Рулет делікатесний курячий
    З підготовлених курей знімають шкіру, філе, м'якоть. Філе зачищають і відбивають, заправляють сіллю й перцем. Готують омлет, фарширован...
  • 1.37. Салат «Івано-Франківський»
    Варені моркву й яйця нарізують тонкими скибочками. Сир натирають на тертці з великими отво­рами. Змішують із шаткованою цибулею й зеленим го...

Архів блогу

  • ►  2022 (2)
    • ►  лютого (2)
  • ►  2020 (6)
    • ►  лютого (6)
  • ►  2013 (12)
    • ►  січня (12)
  • ►  2009 (4)
    • ►  березня (4)
  • ►  2008 (41)
    • ►  червня (41)
  • ▼  2007 (1190)
    • ►  серпня (21)
    • ►  липня (1011)
    • ▼  червня (158)
      • 144. Крижні
      • 143. Тетеруки
      • 142. Солуква (вальдшнеп) і полежань
      • 141. Хвазан (бажант)
      • 140. Дрохва
      • 139. Куріпки
      • 138. Сайгак (дика коза)
      • 137. Заєць
      • 136. Индик з підлевою
      • 135. Индик смажений
      • 134. Гуска до хріну
      • 133. Качка або гуска
      • 132. Гуска або качка з локшиною
      • 131. Курчята тушковані
      • 130. Курчята
      • 129. Курчята з хвехвером
      • 128. Січеники кур’ячі
      • 127. Курка до рижу
      • 126. Курка до баклажанової (томатної) підлеви
      • 125. Бабка з курки
      • 124. Курка з начинкою
      • 123. Полотки на швидку руку
      • 122. Полотки з дичини
      • 121. Полотки
      • 120. Пелюстки з бараниною
      • 119. Баранина з кашою
      • 118. Ґляґи
      • 117. Пастрама
      • 116. Смаженина степова з баранини
      • 115. Бігос гультяйський
      • 114. Бігос
      • 113. Смаженина з телятини
      • 112. Січеники телячі
      • 111. Телятина з локшиною
      • 110. Теляча груднина
      • 109. Мозок
      • 108. Нирки
      • 107. Потравка
      • 106. Яловичина в сметані
      • 105. Галушки печінкові
      • 104. Печінка шпигована
      • 103. Печінка в сметані
      • 102. Буженина межена (маринована)
      • 101. Буженина з пивом.
      • 100. Буженина шляхетська
      • 99. Буженина
      • 98. Пашкети в кахлях
      • 97. Пашкет з телячої печінки
      • 96. Лизень межений
      • 95. Лизень
      • 94. Лизень солоний до хріну
      • 93. Крижина смажена
      • 92. Поребрина смажена
      • 91. Поребрина з бруквою
      • 90. Поребрина з рижом
      • 89. Поребрина з капустою
      • 88. Поребрина до підлеви
      • 87. Душенина шляхетська
      • 86. Душенина поспільна
      • 85. Душенина
      • 84. Смаженина з цибулею
      • 83. Смаженина з картоплею
      • 82. Смаженина січена шляхетська
      • 81. Смаженина січена
      • 80. Смаженина з гречаною кашою
      • 79. Смаженина з оселедцем
      • 78. Крученики до баклажанів
      • 77. Крученики волинські
      • 76. Крученики тушковані
      • 75. Товченики
      • 74. Січеники до часнику
      • 73. Січеники
      • Солодкі страви
      • Каші та бабки
      • Українська кухня княжої доби
      • Страви з борошна, сиру, то-що.
      • Городина (овочі)
      • Підлеви (соуси)
      • Іван Котляревський про українську кухню
      • Риба
      • Страви з м'яса
      • До борщів та юшок
      • З. Клиновецька
      • РОЗДІЛ І. Борщі та юшки.
      • 72. Налисники з пшоняною кашою до борщу
      • 71. Налисники з гречаною кашою до борщу
      • 70. Закришка
      • 69. Пиріжки (до юшок)
      • 68. Вушки (до юшок)
      • 67. Галушки картопляні (до юшок)
      • 66. Пиріжки пісні
      • 65. Пиріжки з рижом (до юшок)
      • 64. Пиріжки з грибами (до юшок)
      • 63. Пизи до борщу
      • 62. Галушки звичайні (до юшок)
      • 61. Пшоняна каша до борщу
      • 60. Гречана каша до борщу
      • 59. Грінки з гречаної каші
      • 58. Потапці до кулешиків
      • 57. Дзема
На платформі Blogger.