У посудину вливають підігріту до температури 35-40°С воду, попередньо розведені у воді(не вище 40°С) і проціджені дріжджі, цукор, сіль, додають яйця, всипають борошно й все перемішують, поки тісто не набуде однорідної консистенції й легко відділятиметься від стінок посудини.
Посудину закривають кришкою й ставлять на 3-4 години для бродіння в приміщенні з температурою 35-40°С. Коли тісто збільшиться в об’ємі в 1,5 рази, його обминають протягом 1-2 хвилин і знову залишають для бродіння, у процесі якого тісто обминають ще 1-2 рази. Тісто, приготовлене з борошна зі слабкою клейковиною, обминають 1 раз.
Посудину закривають кришкою й ставлять на 3-4 години для бродіння в приміщенні з температурою 35-40°С. Коли тісто збільшиться в об’ємі в 1,5 рази, його обминають протягом 1-2 хвилин і знову залишають для бродіння, у процесі якого тісто обминають ще 1-2 рази. Тісто, приготовлене з борошна зі слабкою клейковиною, обминають 1 раз.
На 1000 г. тіста:
борошно пшеничне – 675(675)г., яйця – 1 шт.(36 г.), дріжджі – 20(20)г., цукор – 20(20)г., вода – 300(300)г., сіль – 10(10) г.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
Перелік страв української кухні
Немає коментарів:
Дописати коментар