У просіяне борошно вливають підігріту до температури 30— 35°С воду з розчиненими в ній цукром і сіллю. Після цього вводять яйця й замішують тісто доти, поки воно не набуде однорідної консистенції. Перед формуванням тісто витримують ЗО — 40 хв. для набухання клейковини.
Готове тісто розкачують у вигляді валика, з якого нарізують кусочки масою по 10 — 11 г, розкачують їх на кружальця завтовшки 1,5 мм, кладуть на них фарш (12 — 13 г. на 1 шт.), краї змащують яйцями й защипують, надаючи виробам форми півмісяця.
Вареники кладуть у киплячу підсолену воду й варять при слабкому кипінні 5-7 хв.
Для фаршу: сир протирають, додають яйця, цукор і все ретельно перемішують.
Під час подавання вареники поливають сметаною.
На 225 г вареників:
Готове тісто розкачують у вигляді валика, з якого нарізують кусочки масою по 10 — 11 г, розкачують їх на кружальця завтовшки 1,5 мм, кладуть на них фарш (12 — 13 г. на 1 шт.), краї змащують яйцями й защипують, надаючи виробам форми півмісяця.
Вареники кладуть у киплячу підсолену воду й варять при слабкому кипінні 5-7 хв.
Для фаршу: сир протирають, додають яйця, цукор і все ретельно перемішують.
Під час подавання вареники поливають сметаною.
На 225 г вареників:
Борошно гречане – 27(27)г., борошно пшеничне – 27(27)г., вода – 22(22)г., яйця – 1шт., сіль – 1г., цукор – 1г.
Для фаршу:
сир – 94(93)г., яйця – 1/10шт., цукор – 9(9) г.
Сметана – 25(25)г.
Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
____________
Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.
Немає коментарів:
Дописати коментар