Шапинка 3—8(10—12) см у діаметрі, каштанова або жовтувато-коричнювата, гола, клейка. Шкірка знімається дуже легко. Пори спочатку білуваті, з віком жовтіють, кутасто-округлі. Спори брудно-жовтуваті, 7—10,5 Х 3—3,5 µ. Ніжка 3—8(10) X 1—3 см щільна, білувата, з віком жовтувата, коричнювата, з кільцем, яке швидко зникає. Кільце пластинчасто-плівчасте, біле, згодом коричнювате, іноді з лілуватим відтінком. М'якуш водянистий, білуватий, з віком жовтуватий, під шкіркою темніший, при розрізанні на повітрі не змінюється; смак і запах приємні. Дуже добрий їстівний гриб.
У соснових лісах. Липень — листопад.
М. Я. Зерова
Їстівні та отруйні гриби України
"Наукова думка" Київ - 1970
Їстівні та отруйні гриби України
"Наукова думка" Київ - 1970
Перелік страв української кухні
Страви з грибів
Немає коментарів:
Дописати коментар