Шапинка 4—15(20) см у діаметрі, сірувато-жовтувата, вохряно-жовтувата, жовтувато-коричнювата. Пори жовтуваті, жовті, згодом оливкуваті. Спори 12—14 X 4—6 µ, жовтуваті. Ніжка 4—15(18) Х 2—5(8) см, світло-жовта, лимонно-жовта, з віком брудно-жовта, зрідка до основи коричнювато-червонувата; зерниста (без сітки). М'якуш щільний, жовтуватий, над трубочками жовтий, при розрізуванні не змінюється; приємний на смак, з легким запахом карболки. Як і попередній вид, дуже добрий їстівний гриб.
У листяних та мішаних лісах, під дубом. Липень — жовтень.
М. Я. Зерова
Їстівні та отруйні гриби України
"Наукова думка" Київ - 1970
Їстівні та отруйні гриби України
"Наукова думка" Київ - 1970
Перелік страв української кухні
Страви з грибів
Немає коментарів:
Дописати коментар