Шапинка 2—5(7) см у діаметрі, брудно-жовта, оливково-коричнювата, суха, тонкоповстиста, здебільшого тріщинувата., Шкірка не знімається. Пори видовжені, жовті, оливкуваті, іноді з червонуватим відтінком. Спори 12—18(22) Х 4—5,5(7) µ. Ніжка З—7 X 0,4—2 см, увігнута, щільна, жовта, оливкувато-жовта, борошниста. М'якуш жовтуватий, у ніжці внизу червонуватий, при розрізанні на повітрі трохи синіє над трубочками; з приємним запахом і смаком. Їстівний гриб.
У листяних (дубових, букових) та мішаних лісах, паразит на плодових тілах виду склеродерма (Scleroderma - неїстівні, отруйні гриби)
Липень — жовтень.
Липень — жовтень.
М. Я. Зерова
Їстівні та отруйні гриби України
"Наукова думка" Київ - 1970
Їстівні та отруйні гриби України
"Наукова думка" Київ - 1970
Перелік страв української кухні
Страви з грибів
Немає коментарів:
Дописати коментар