пʼятниця, 27 липня 2007 р.

1.60. Оселедець під шубою

Оселедець без шкіри й кісток нарізують соломкою, кладуть у посудину, зверху укладають шара­ми натерті на тертці або нарізані соломкою варені буряки, картоплю, моркву, яблука без шкірки та серцевини, цибулю, нарізану кільцями.
Кожний шар заливають майонезом, ставлять на 10 — 20 хв. у холодне місце. Перед подаванням прикрашають маслинами.

На 1000 грамів закуски:
оселедець – 521(250) г., картопля – 210(150) г., буряки – 190(150) г., оцет 3 %-й (для варіння буряків) – 15 г., морква – 190(150) г., яблука свіжі – 140(100) г., цибуля ріпчаста - 120(100) г., соус майонез – 200 г., маслини(до загальної ваги страви не входять) – 50 г..

Перелік страв української кухні

Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

Немає коментарів: