неділя, 22 липня 2007 р.

1.30. Закуска «Полісся»

Підготовлені варені гриби (рецепт № 1.21) нарізують соломкою. Цибулю нарізують півкільцями й смажать разом із грибами. Печінку смажать, огірки обчищають від шкірочки, яйця варять. Потім усі компоненти нарізують соломкою, дрібно ріжуть зелень.
Підготовлені компоненти перемішують, солять. Перед подаванням салат заправляють частиною соусу майонез, укладають гіркою, зверху поливають рештою майонезу. Прикрашають салат огірка­ми, яйцями, зеленню.

На 1000 грамів салату:
печінка яловича – 354(294) г. або печінка свиняча – 334(294) г., борошно пшеничне – 12 г, жир тваринний топлений харчовий – 24 г, маса смаженої печінки - 200 г., гриби білі сушені - 75 г., цибуля ріпчаста – 281(236) г., олія – 37 г., маса смажених грибів – 150 г., маса пасерованої цибулі – 118 г., огірки солоні або консервовані - 200(160) г., яйця – 3 шт.(112 г.), соус майонез – 250 г., петрушка (зелень) – 27(20) г.

Перелік страв української кухні

Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

Немає коментарів: