Підготовлену печінку обсмажують на олії, додають обчищені нарізані моркву та цибулю, заливають водою й тушкують до готовності. Тушковану печінку з овочами двічі подрібнюють на м'ясорубці, додають масло вершкове, спеції та прогрівають у духовій шафі при температурі 140 - 150°С.
Подають холодною, оформлюють зеленню.
На 1000 грамів закуски:
печінка яловича - 618(515) г. або свиняча – 590(515) г. або бараняча – 590(515) г. або теляча – 590(515) г., морква – 500(400) г., цибуля ріпчаста – 190(160) г., олія – 100 г., масло вершкове - 50 г., петрушка (зелень) – 4(3) г.
Перелік страв української кухні
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Немає коментарів:
Дописати коментар