Обчищений гарбуз нарізують скибочками, припускають разом із дрібно натертою морквою й протирають.
У протерту овочеву масу додають цибулю, пасеровану з томатним пюре, і тушкують, поки не випарується зайва волога. Наприкінці тушкування ікру заправляють сіллю, цукром.
Готову ікру охолоджують, під час подавання оформлюють зеленню.
На 1000 грамів закуски:
гарбуз – 1962(1374/1140) г., морква – 250(200) г., цибуля ріпчаста – 357(300) г., томатне пюре – 100 г., олія – 100 г., цукор – 20 г..
Перелік страв української кухні
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Немає коментарів:
Дописати коментар