1/4 ф. дріжчів, розведених густо, як вершки. 1/2 скл. води, 3/4 ф. дрібної чорненької родзинки, 3/4 ф. цукру, 1/4 лота шапрану, намоченого напередодні в склянці холодної води, 5—6 ф. борошна, 9 жовтків, 5 скл. масла. Збить жовтки а 1/2 скл. води, усипать 2—3 ф. борошна, збить добре і поставить, шоб зійшло. Потім усипать ложечку соли, трохи борошна, цукру, масла, родзинки, шапрану, досипать борошна, добре вимісить. Скоро вдруге зійде, вироблять булки, або понакладать у форми і, як зійдуть у формах, садовить у піч. Зверху обмастить жовтками.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
Немає коментарів:
Дописати коментар