субота, 7 липня 2007 р.

652. Пальонка

Насипать перебраних ягід (малини, вишні, черемшини) в череп'яний, поливяний горщик до-повна. Налить горілкою. Обвязать горщик товстим сірим папером і проштрикнуть папір трісочкою в трьох місцях, а з краю весь замазать і поставить у піч на ніч. Коли на другий день не добре упріє, знов поставить. Потім обережно злить і процідить на зложений учетверо серпанок. Роспустивши в проціженій пальонці цу­кор, добре розмішавши на вогні, дать закипіти, щоб тільки цукор ростав. Розлить, закоркувать і засмолить. Пить через рік. На 1 ф. ягід цукру брать 1/2 ф.— 3/4 ф.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: