четвер, 12 липня 2007 р.

412. а) Бабка гарбузова

Одрізать половину не дуже великого гарбуза, вирізать се­редину, здерти лушпину, порізать гарбуз на скибки, налить водою і варить, поки не буде мяким настільки, щоб можна було протерти на сито. Протерши, додать товчених і просія­них сухарів замісць борошна, цукру, цінамону 1/2 ч. ложечки, прохолодить, додать 5 жовтків, 1 ложку масла, розмішать до­бре, покласти шум з 5 білків, зложить у форму і поставить у не дуже гарячу піч за півгодини перед обідом. Подаючи, виложить на таріль.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


_____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів

Немає коментарів: