1/2 скл. добре потовчених і просіяних сухарів, 8 жовтків гаразд ростертих з 1/2 скл. цукру і ложкою несолоного гарного масла, 4 — 5 гвоздик, небагато потовченого цінамону, цитринової цедри, 2 зерна курдамону, — розмішать все, як найкраще. Додать 8 білків, збитих на шум, розмішать, переложить у форму, намащену 1/2 ложкою масла і обсипану 1/4 скл. сухарів. Варить на парі з 1/2 години, а тоді не надовго поставить у піч. Виложить на таріль, подавать до цукру та вершків.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
__________
Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.
Немає коментарів:
Дописати коментар