четвер, 12 липня 2007 р.

421. Бабка хлібна з вишнями

Дуже добре ростерти 1/8 ф. масла, додать, мішаючи, по одному 5 жовтків, всипать 5—6 ложок борошна без верху, 1/8 ф. висушеного, товченого і просіяного житнього хліба, 1/8 ф. со­лодкого дрібно посіченого миґдалю, ½ ложечки просіяного цінамону. Все це розмішать як найкраще і додать 5 білків, збитих на шум. Намастивши форму, улить частину маси, поставить в гарячу піч. Як загнітиться, ледве-ледве висунуть з печі форму і посипать увільненими од кісточок вишнями, залить знов масою і так до кінця. Останній шар з маси, як спе­четься, виложить на таріль і облить такою підлевою: кісточки з вишень потовкти в ступці, налить 2 скл. води, дать за­кипіти, процідить, додать 1 склянку цукру, вина, дать закипіти, повну ложечку картопляного борошна, роспущеного в 2 чарках вина. Дать закипіти і облить.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


__________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: