неділя, 8 липня 2007 р.

797. Паска козацька

3 скл. борошна запарить 2 скл. сметанки (вершки), роз­мішать запару так, щоб не було грудок. Збить 50 жовтків, щоб побіліли і з посудиною поставить в теплу воду; взять ¼ ф. дріжчів, роспустить в ¾ скл: молока і додать до жовт­ків. Все це перелить у запару, добре підбить і дать зійти. Потім того насипать 1 ч. ложку соли, 3 скл. борошна і мі­сить пів години, далі влить 1 скл. топленого масла, 1 скл. цукру якогось коріння для паху і місить поки не візьметься пухирями. Накладать у пушку тіста менше ніж до половини. Як зійде — садовить у піч на 1 годину.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: