неділя, 8 липня 2007 р.

801. Паска (папушник) родзинкова

1½ скл. борошна запарить 1½ скл. молока, вимішать добре. Як прохолоне, влить 1 скл. густих дріжчів і 45 жовтків, добре втертих з 1 ф. цукру. Добре розмішать і поставить у тепло. Скоро зійде так, що зверху буде шум, всипать цит­ринової цедри, ложечку соли, і кілька дрібно посічених гірких миґдалин, підсипать борошна, щоб тісто було не рідке, а мяке і добре вимісити. Уливши 2 скл. теплого масла, помісить ще і додать ½ ф. чищеної, вимитої в гарячій воді і добре ви­тертої родзинки. Тоді знов місить і, як почне одлипать од рук, дать зійти, потім знов місить, влить у пушку (на ⅓), дать зійти і обережно поставить у гарячу піч на 1⅓ години.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: