неділя, 1 липня 2007 р.

521. Гірчиця (муштарда)

Просіявши 1 ф. гірчиці, добре розмішать з 1 ф. цукро­вої пудри. Заварить у ронделю 1 пляшку оцту з 5 шт. лавро­вого листя, з 10 зернами перцю (хвехверю), 10 зернами гвоз­дики і щіпкою соли. Процідивши на густе сито, залить цим окропом гірчицю, розмішать, щоб не було грудок, додать ложку прованської олії, зложить у слоїк, завязать серпанком і поставить днів на 6—12, щоб зникла гіркота. Потім обвязать папером.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.



_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: