З телячої ніжки зрізається шкурка й мясо, кістки розбиваються і все вариться у воді, поки не зніметься шумовина. Тоді її зливають, а решту полощуть в холодній воді. Додають 3/4 ф. мяса і пів курки, 1,5 пляшки води і трошки соли. Все це варють 4—5 годин, тоді проціжують на густе ситко і становлять на лід. Вранці знімають шар жиру і підсмажують до холодцю крашанку; нагрівають на невеликому вогню, ввесь час мішаючи; коли з'являються галушечки, то накривають і вихоложують, поки білок не сяде на дно. Тоді ще раз проціжують, наливають у форму і знов вихоложують. Добре підмішать, поки все ще гаряче, сік від смаженини, і пів зубочка часнику добре перетертого.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
Немає коментарів:
Дописати коментар