вівторок, 3 липня 2007 р.

930. Брусниця з медом

Перебрану брусницю всипать у решето і спарить окро­пом. Як збіжить зовсім, знов спарить удруге і втрете. Поста­вить в мідниці на плиту рідкого свіжого меду, рахуючи по пів фунта на фунт ягід. Скоро мед закипить, усипать ягоди і варить, перемішуючи. Як ягоди розварються, протерти на решето, поставить знов на вогонь і додать проварених і покришених дрібно груш, яблук, гарбуза, коли хто любить, цінамону. Уваривши добре, виложить в поливяний горщик і на другий день завязать пузирем. Держать в холодному місці

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: