Свіжі горіхи обчистить, здерти верхню тоненьку лушпину і висушить у печі з лехким духом так, шоб вони сливе роспорошилися, роспалися на дрібні шматочки. Коли не висохнуть за один раз—зробить це кілька разів. Взявши білий мед, дать йому кипіти, доки не буде червоним. Мішаючи, всипать горіхів стільки, щоб маса була густою. Варить, але не довго. Пробувать. Як мед на ложечці застигатиме — знять а вогню. Тоді брать ложкою горіхи, класти купками на таріль, змочений водою, а скоро горіхи прохолонуть і висохнуть, зложить у слоїк і держать в холодному, але сухому місці.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
Немає коментарів:
Дописати коментар