Насікти жовтих і взагалі великих огірків і покласти їх товстим шаром на дно кадовба. На цей шар покласти, самих найкращих, вибраних огірків. Потім, обсипавши потовченою сіллю, покласти зверху листя смородини (не шпоришок) і острогону, а хто любить, то й часнику. На це — знов шар січених огірків і так далі, доки не сповниться увесь кадовб. Води не лить — її замінить огірковий сік. Останній шар мусить буть з січених огірків. Затуливши кружками і нагнітивши, поставить у льох. Щоб не було на огірках цвілі, беруть 7 золотників чорної гірчиці і, завязавши в торбинку, кладуть у розсіл.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
_______________
Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.
Немає коментарів:
Дописати коментар